Duplex

Expoziție a studenților Foto-Video

13 – 18 mai 2019

“Duplex” este o expoziție a studenților din anul II al specializării Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte “George Enescu” Iași.

13 – 18 mai, 2019
deschiderea: luni, 13 mai, ora 18:00

Galeria Aparte, UNAGE Iași

Expun: Constantin Cosmin Agache, Claudia-Elena Brehuescu, Ionela-Mălina Dumitriu, Diana-Elena Ichim, Maria-Mirabela Maftei, Mariia Monika, Emilian Oprea, Liviu Șarban, Mihai Talpău, Mădălina Ungureanu, Alexandru Ionuț Ursache

Coordonator: Cătălin Soreanu

În cadrul proiectului expozițional de față, studenții foto-video sunt încurajați să își diversifice practicile artistice și să pună în relație mediul fotografic cu alte formule reprezentative ale artei contemporane. Cu miza pe diversitatea tematică și pe multiplicarea opțiunilor artistice, proiectele tinerilor artiști pendulează între intermedia și multimedia, ca abordări transdisciplinare artistice contemporane cu accente tehnologice, exploatând expresivitatea specifică a mediilor artistice actuale – fie ele vizuale, tehnologice, instalative sau performative.

Proiectul “Duplex” pleacă de la conceptul de relație duală, asociativă, complementară, între instanțe conceptuale materializate fie în plan formal – în abordarea mediilor de expresie ale lucrărilor, în maniera de execuție, fie în plan ideatic – prin polifonia conceptuală sau prin specificul diversității tematice. Astfel, “Duplex” este definit ca un teritoriu comun al asumării narațiunilor artistice personale, cu soluții ce variază de la fotografie la performativitate, de la abordarea obiectivă a realității la subiectivizarea percepției artistice, de la analiza introspectivă la căutarea identității de generație.

Expoziția se înscrie în șirul inițiativelor similare din ultimii ani cu studenții anului II foto-video, precum I’ll be back (2017) și Life on hold (2018), expoziții conturate în jurul multiplelor posibilități de înglobare a tematicilor și contextelor personale ale participanților. Ca abordări transdisciplinare artistice, proiectele tinerilor artiști care expun în galeria apARTe sunt relevante pentru înțelegerea preocupărilor noilor generații artistice de identificare a raporturilor reale dintre performer și context, dintre concept tematic și practicalitate artistică, acceptate ca formule de interogare tematică a propriei personalități artistice.