Ștefan Judele

Fragmente ale intimității

Licență Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii

Sesiunea: iulie 2020

Coordonatori: Lect. univ. dr. Andrei Cozlac și Prof. univ. dr. Florin Grigoraș

În scurtele sale filme video experimentale, finisate prin procesarea imaginii generate pe computer, Ștefan Judele propune o serie de micro-narațiuni ale explorării de sine construite după un model absurdist. Într-unul dintre filmele sale video, simbolismul interferează cu absurdul prin crearea unui context vizual în care volume abstracte reflectante, corpuri digitale geometrice create în softul Cinema 4D, sunt juxtapuse peste un peisaj natural artificializat prin redarea unei stări a personajului interpretat de autor. Într-un alt film video, autorul construiește un mesaj subtil pe marginea unei ambiguități tehnice și existențialiste, plecând de la portretizarea a două personaje, dintre care unul e agitat, aflându-se aparent într-o anumită stare de conștiință similară unei stări de panică generată de sfărmarea și prăbușirea „cerului” lumii în care apare, iar celălalt fiind surprins într-o poziție corporală în formă de „T”, poziție care în industria modelajului şi a animației 3D reprezintă o stare de „mod implicit” înainte ca personajul să primească o serie de caracteristici.

Proiectul video Fragmente ale intimității de Ștefan Judele, 2020

Imagini din din proiectul Fragmente ale intimității de Ștefan Judele, 2020; instalație video, multicanal, FullHD, 1’26”, 1’01” și 0’55”, loop

Imagini cu instalarea proiectului Fragmente ale intimității de Ștefan Judele (Expoziția Absolvenților Foto-Video 2020, Galeria Victoria Iasi, 20-30 iulie 2020).

Acest proiect face parte din expoziția online cu lucrări selectate de la examenele de licență și disertație din iulie 2020 ale studenților de la programele de studii în Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Teorii și Practici în Artele Vizuale, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Selecția a fost realizată de Cătălin Gheorghe, conf. univ. dr. în cadrul programelor de studii în Istoria și Teoria Artei și în Teorii și practici în artele vizuale, Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.