GALERIA APARTE. INDEX 2005 – 2020

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași
Iași, 2020

Publicat de: Galeria Aparte, UNAGE Iași, 2021

ISBN 978-973-0-35278-8

Editor coordonator: Cătălin Soreanu

Editori: Bogdan Gavrilean, Lavinia German, Cătălin Gheorghe, Oana Nicuță Nae, Daniel Sofron, Mihai Vereștiuc

Concept grafic: Lavinia German

Design, machetare & prepress: Cătălin Soreanu

Contributori: Imaginile și textele prezente în acest catalog aparțin Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și autorilor de drept care au contribuit prin eforturi personale la documentarea și arhivarea acestor informații de-a lungul timpului.

Download PDF (20 Mb)

(176 x 250 mm, 288 pagini)

Catalogul „Galeria Aparte. Index 2005 – 2020” este o publicație ce prezintă, în ordine cronologică, majoritatea evenimentelor artistice ce s-au desfășurat în spațiul Galeriei Aparte1 a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași,2 începând din 2005. Este vorba despre o multitudine de formate de evenimente artistice, ce includ expoziții, workshop-uri, conferințe, simpozioane, lansări de carte, rezidențe artistice, examene de licență, disertație și doctorat, evidențiind versatilitatea galeriei ce a evoluat, în timp, într-un veritabil spațiu de proiecte artistice comtemporane. Încurajând experimentul și cercetarea artistică, Galeria Aparte susține integral eforturile creative ale tuturor specializărilor din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design,3 fapt reflectat atât de diversitatea formatelor evenimentelor artistice, cât și de tematica și de varietatea mediatică a acestora (pictură, sculptură, textile, ceramică, performance, fotografie și video, new-media etc.)

Efortul editorial a presupus identificarea, structurarea, recuperarea și, pe alocuri, reconstruirea informațiilor reprezentative ale acestor evenimente desfășurate în ultimii 15 ani, asumându-și inerentele lipsuri și inexactități. În cadrul publicației, evenimentele sunt prezentate cronologic, începând cu anul 2005 și sunt încheiate cu paginile corespunzătoare expoziției „Arhiva” din octombrie 2020, eveniment aniversar ce a prezentat publicului larg o selecție retrospectivă a expozițiilor galeriei de la momentul înființării. Fiecare eveniment este prezentat într-o formulă succintă, ce include titlul, participanții, perioada de desfășurare și câteva imagini reprezentative. La finalul publicației se află lista exhaustivă a evenimentelor organizate cronologic, incluzându-le și pe cele care nu au dispus de documentarea fotografică a activităților.

Conținutul de text și imagine prezent în acest material tipărit provine din surse multiple, de la arhiva documentară acumulată prin efortul constant al prodecanatului pe cercetare din cadrul FAVD, la arhivele personale ale studenților, profesorilor, invitaților sau participanților la evenimente, prin a căror bunăvoință și efort cumulativ a putut fi realizată această publicație. Toate drepturile aparțin Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și autorilor de drept care au contribuit prin eforturi personale la documentarea și arhivarea acestor informații de-a lungul timpului, spre care se îndreaptă mulțumirile echipei editoriale.

Logo MEN - CNFIS

Această publicație este finanțată de Ministerul Educației și Cercetării, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat, coordonat de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior și este realizată în cadrul proiectului „Baza Extinsă de Activități și Practici în ARTE – Baza Aparte Extinsă”, un proiect al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (CNFIS-FDI-2021-0093).