Dan Perjovschi:
intervenție murală pe fațada Galeriei Aparte

5 octombrie 2020

Dan Perjovschi: intervenție murală pe fațada Galeriei Aparte, UNAGE Iași

5 octombrie, 2020
Galeria Aparte, UNAGE Iași

În primele zile din Octombrie 2020, concomitent cu începerea noului an universitar, renumitul artist contemporan Dan Perjovschi a realizat o intervenție murală pe fațada Galeriei Aparte din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Desenele artistului, care au putut fi admirate pe pereții sau geamurile unor muzee, galerii și spații de artă contemporană prestigioase din întreaga lume, precum MoMA New York, Tate Modern din Londra sau Centre Pompidou, Paris, pot fi privite de acum și în Iași. Este una dintre puținele lucrări de acest gen realizate în România și prima lucrare de spațiu public pe care artistul o realizează în Iași, unde acesta a absolvit studiile universitare.

Dan Perjovschi: intervenție murală pe fațada Galeriei Aparte, UNAGE Iași

Dan Perjovschi a răspuns invitației lansate de artistul ieșean Dan Acostioaei în cadrul proiectului ”Societatea antreprenorială a studenților – Arte Vizuale și Design: Consolidarea unui climat educational adaptat la schimbările pieței muncii” de a transmite studenților și publicului acestei galerii universitare reflecțiile sale asupra condiției artei contemporane, a educației artistice și a dificultăților cu care artiștii se pot confrunta astăzi. Cu acest prilej, artistul a realizat și un atelier (master class) cu studenți ai secției de artă murală, împărtășindu-le acestora din prețioasa sa experiență acumulată pe scena de artă internațională. Desenele lui Dan Perjovschi vor putea fi vizionate de publicul ieșean nu doar cu ocazia expozițiilor realizate în acest laborator de forme și idei, aducând astfel un binevenit suflu modern acestui spațiu artistic mai puțin cunoscut de publicul larg.

Prezența artistului Dan Perjovschi la Iași a fost facilitată de asociația AltIași în scopul participării în proiectul „Școală-te!” (curator Cristian Nae) găzduit de spațiul cultural hibrid Art+Design și Borderline Art Space.