Crenguța-Georgiana Gîtin

„Put the Blame on Me”. Confesiunile unei femei care încearcă să devină artist și reciproca

Master Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii

Sesiunea: iulie 2020

Coordonatori: Prof. univ. dr. Matei Bejenaru și Prof. univ. dr. Florin Grigoraș

Într-un proiect care suprapune transfigurarea unor experiențe personale cu o metaforizare vizuală a condiției femeii, dar și a femeii artist în lumea artei contemporane, Crenguța-Georgiana Gîtin propune o exploatare (auto)ironică a imaginii personale ca portretizare a prejudecăților cu privire la construirea imaginii femeii în funcție de aparatul dezirant al perceptivității bărbaților, dar și ca reimaginare, prin intermediul dezarhivării, a relațiilor cu membri ai familiei din diferite momente ale interacțiunii lor cu femeia ce devine artist. Într-o serie de dipticuri cu imaginea senzuală a femeii, care pozează după modelul unor fotografii din reviste, alăturată portretului simplu al artistei, în alb-negru, Crenguța-Georgiana Gîtin readuce în discuție modul de raportare la imaginea femeii din perspectiva criticalității creației artistice.

Crenguța Gîtin, Put The Blame On Me – Confesiunile unei femei care încearcă să devină artist și reciproca, 2020; instalație, serie de 5 dipticuri fotografice, ecran, performance documentat video, FullHD 12’24”, obiecte ale artistului

Crenguța Gîtin, Put The Blame On Me – Confesiunile unei femei care încearcă să devină artist și reciproca, 2020; performance documentat video, FullHD 12’24”

Crenguța-Georgiana Gîtin: „Put the Blame on Me”. Confesiunile unei femei care încearcă să devină artist și reciproca

Instalarea proiectului Put The Blame On Me – Confesiunile unei femei care încearcă să devină artist și reciproca realizat de Crenguța Gîtin; instalație, serie de 5 dipticuri fotografice, ecran, performance documentat video, FullHD 12’24”, obiecte ale artistului (Expoziția Absolvenților Foto-Video 2020, Galeria Victoria Iasi, 20-30 iulie 2020).

Acest proiect face parte din expoziția online cu lucrări selectate de la examenele de licență și disertație din iulie 2020 ale studenților de la programele de studii în Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Teorii și Practici în Artele Vizuale, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Selecția a fost realizată de Cătălin Gheorghe, conf. univ. dr. în cadrul programelor de studii în Istoria și Teoria Artei și în Teorii și practici în artele vizuale, Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.