NORD. O expoziție de fotografie

Leonard Alecu, Paula Chamlee, Michael A. Smith

30 martie – 11 aprilie 2023

NORD. O expoziție de fotografie

30 martie – 11 aprilie 2023

Galeria Aparte, UNAGE Iași
Str. Codrescu nr. 6

Artiști: Leonard Alecu, Paula Chamlee, Michael A. Smith

Curator: Erwin Kessler

Leonard Alecu este prezentat la Iași alături de doi invitați, mentorii săi Michael A. Smith (1942-2018) și Paula Chamlee (1944). Smith și Chamlee l-au inițiat pe Alecu în practica artistică a tradiției fotografiei americane inspirate de poetica lui Edward Weston. Ei împărtășesc pasiunea pentru fotografia pe format mare și atracția irepresibilă pentru perfecțiunea subiectului ales. Smith, Chamlee și Alecu au în comun devotamentul pentru revelarea naturii fascinante, îndeosebi în cadre alb-negru: sincere, izbitoare și memorabile, ele concomitent descriu subiectul, îi extrag ritmul structural și îi relevă miezul poetic, mistic.

Regretatul Michael A. Smith (1942–2018) și Paula Chamlee s-au stabilit în Bucks County, Pennsylvania, acolo unde Chamlee continuă sa trăiască și să lucreze. Ea susține organizația non-profit pe care ei doi au fondat-o, Arts of Our Time, devotată creativității și studiului în artă. (Erwin Kessler)

Eveniment organizat de Centrul de Fotografie Contemporană din Iași în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași.