Ovidiu Gyarmath
Lumina în imaginea de film și televiziune (workshop)

28 mai 2021
Galeria Aparte, UNAGE Iași

LUMINA ÎN IMAGINEA DE FILM ȘI TELEVIZIUNE
Workshop susținut de Ovidiu Gyarmath (R.S.C) pentru UNAGE Iași

vineri, 28 mai, 2021
Galeria Aparte, UNAGE Iași

Acest workshop a fost dedicat studenților de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Invitatul nostru a fost Ovidiu Gyarmath, specialist cu peste 25 de ani în domeniul imaginii de televiziune și de cinema.

Workshopul a avut loc vineri, 28 mai, 2021, în spațiul fizic al Galeriei Aparte a UNAGE Iași (strada Codrescu nr. 6, Copou – Iași).

Programul evenimentului:
10:00 – 12:30 – despre iluminatul de TV & cinematografie, teorie și studii de caz
12:30 – 13:00 – pauza de masă și cafea
13:00 – 17:00 – exerciții practice de imagine
17:00 – 18:00 – discuții libere cu participanții pe marginea tematicilor expuse
Participarea s-a făcut pe baza de înscriere prealabilă, trimițând un email la fotovideo@arteiasi.ro.

Ovidiu Gyarmath (RSC) lucrează atât ca director de imagine în televiziune, actualmente Antena 3TV, cât și ca director de imagine în film și reclame. Este un specialist cu o consistentă experiență în filmat și iluminat de televiziune, lucrând în timp la diverse televiziuni precum Antena3 TV, Realitatea TV, Antena1 TV, Telekom, Sport, B1TV sau PublicaTV News Station din Republica Moldova. Membru al Romanian Society of Cinematography (R.S.C), Ovidiu Gyarmath realizează lungmetraje, reclame și documentare. A fost distins de Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România (APTR) în anul 2000 cu premiul pentru imagine de reportaj și deține o nominalizare la premiile Gopo, în 2013, pentru „Cea mai bună imagine” cu lungmetrajul „Și caii sunt verzi pe pereți”. Activitatea sa ca director de imagine în zona producției cinematografice s-a concretizat în titluri precum „Și caii sunt verzi pe pereți” (2012), „WebSiteStory” (2010), „The Taste of the World in 80 Spices” (2008), „Life Lost in Colours” și „The Lost Cities of the Incas” (2007), „The Reality of a Myth” (2007), „Mănânc, deci Exist!” (2005), „Around the World in 80 Days” (2004) sau „Watch it!” (2003).

Mai multe informații despre activitatea sa puteți descoperi pe https://gyarmath.com/ și https://vimeo.com/gyarmath.

Imagini din timpul primei părți a wokshopului susținut de Ovidiu Gyarmath, în care s-au prezentat iluminatul de TV și cinematografie, elemente de teorie de imagine dinamică și diverse studii de caz.

Imagini din timpul segmentului de wokshop ce a presupus efectuarea de exerciții practice de imagine, atât de către Ovidiu Gyarmath, cât și de către studenții participanți, asistați de Vlad Onescu, laborantul specializării Foto-Video.

În finalul evenimentului au avut loc discuții libere cu participanții pe marginea tematicilor expuse.

Acest workshop a făcut parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza Extinsă de Activități și Practici în ARTE – Baza Aparte Extinsă” finanțat prin intermediul unui grant CNFIS-FDI-2021-0093.