Anda-Mădălina Roșca

Be Your Own Influencer. Impactul social media asupra noii generații

Master Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii

Sesiunea: iulie 2020

Coordonatori: Prof. univ. dr. Matei Bejenaru, Prof. univ. dr. Florin Grigoraș, Lect. univ. dr. Andrei Cozlac

În instalația video cu care publicul poate interacționa prin rotirea la 360 de grade a imaginii (proiectul inițial este creat pentru redare prin intermediul tehnologiei VR), Anda-Mădălina Roșca creează atmosfera unei supraaglomerări de imagini și sunete decupate din materiale video încărcate pe internet de așa-zișii „producători de conținut” cunoscuți în spațiul social sub numele de „influenceri”. Simultaneitatea derulării conținutului audio-vizual este amplificată de mișcarea monitoarelor virtuale asemenea unor pistoane care pun în mișcare un mecanism generator de stupefacție și haos. Cacofonia de mesaje distribuite într-un singur spațiu al percepției funcționează asemenea unui diagnostic al anulării reciproce a comunicării defectuoase în spațiile tehnologice ale mediilor sociale.

Anda-Mădălina Roșca, Be Your Own Influencer. Impactul social media asupra noii generații, 2020; proiect video interactiv, vizualizare cu ajutorul ochelarilor VR, 3 min.

Modelare și animație 3D, cu export în format 360 equirectangular, aspect 2:1. Programe utilizate: Adobe After Effects, Maxon Cinema 4D, Videocopilot Element 3D.

Imagini din proiectul video Be Your Own Influencer. Impactul social media asupra noii generații realizat de Anda-Mădălina Roșca, 2020

Acest proiect face parte din expoziția online cu lucrări selectate de la examenele de licență și disertație din iulie 2020 ale studenților de la programele de studii în Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Teorii și Practici în Artele Vizuale, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Selecția a fost realizată de Cătălin Gheorghe, conf. univ. dr. în cadrul programelor de studii în Istoria și Teoria Artei și în Teorii și practici în artele vizuale, Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.