Vlad Ioan Zugrăvel

L.A. REVEDERE

Licență Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii

Sesiunea: februarie 2020

Coordonatori: Lect. univ. dr. Lavinia German și Prof. univ. dr. Florin Grigoraș

Deși migrația populației este un subiect de actualitate, cu un specific accentuat în viața socială contemporană, acest fenomen este adesea tratat cu superficialitate de opinia publică, imigranții fiind adesea considerați marginali și inferiori. Acest proiect este constituit din metafore vizuale, aluzive, atât individual cât și prin relaționarea lor, la problematici de natură economică și socială resimțite la nivelul conflictului psiho-cultural la care sunt expuși imigranții, dar și la nivelul dificultăților cu care aceștia se confruntă în procesul de adaptare la un nou mediu, acuzând solitudinea, anxietatea și șocul cultural. Premisa acestui proiect face apel la utilizarea narativității ca formă de expunere în spațiul public a unor fragmente intimiste din experiențele afective ale unui imigrant. Astfel, miza acestor fotografii este prezentarea fenomenului imigrării prin intermediul unor metafore vizuale cu consecințe narative. Prin urmare, fotografiile care articulează acest proiect nu ilustrează în mod direct subiectul imigrării prin imagini ce ar putea sensibiliza publicul, ci doar sugerează aceste aspecte prin reprezentarea unor scenarii domestice.

Imagini din cadrul proiectului fotografic L.A. REVEDERE al lui Vlad Zugrăvel, 2020; fotografie înrămată, dimensiuni variabile; cărți poștale imprimate.
Imagini cu instalarea proiectului fotografic L.A. REVEDERE al lui Vlad Zugrăvel, 2020; fotografie înrămată, dimensiuni variabile; cărți poștale imprimate (Expoziția Absolvenților Foto-Video 2020, Galeria Victoria Iasi, 20-30 iulie 2020).

Acest proiect face parte din expoziția online cu lucrări selectate de la examenele de licență și disertație din iulie 2020 ale studenților de la programele de studii în Fotografie, Video, Procesarea computerizată a imaginii, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Teorii și Practici în Artele Vizuale, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Selecția a fost realizată de Cătălin Gheorghe, conf. univ. dr. în cadrul programelor de studii în Istoria și Teoria Artei și în Teorii și practici în artele vizuale, Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.