Marți, 3 noiembrie 2020, ora 16:00, va avea loc un colocviu cu ALUMNI ai UNAGE Iași, intitulat „Viziuni artistice, viziuni curatoriale: adaptarea, negocierea și transformarea spațiului expozițional”, moderat de către conf. univ. dr. Cristian Nae, avându-i ca invitați pe Alexandra Asaftei, Sarah Muscalu, Andrei Nacu, Luminița Toma, Daniel Ungureanu și Smaranda Ursuleanu.

Colocviul pune în discuție experiențele mai multor tineri artiști și curatori, absolvenți ai UNAGE Iasi, cu privire la modalitatea lor personală de abordare a spațiului expozițional și de instalare site-specific a lucrărilor de artă contemporană. Printre tematicile abordate în aceasta dezbatere se numără: etica actului curatorial, libertatea artistului în cadrul expoziției personale în raport cu expoziția de grup, dificultăți întâmpinate și soluții creative la care au recurs pe parcursul anilor de studii și ulterior absolvirii, abordarea experimentală vs. conservatoare a spațiului de expunere.

Colocviul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Microsoft Teams și se adresează studenților UNAGE Iași. Studenții care doresc să asiste sunt invitați să trimită un email pe adresa galeria.aparte@arteiasi.ro cu numele și adresa de email instituțională (ce corespunde contului asociat platformei Microsoft Teams), specificând numele evenimentului vizat. Instrucțiunile de conectare vor fi trimise pe email.

CRISTIAN NAE este critic de artă și teoretician. Predă cursuri de istoria și teoria artei la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. A beneficiat de burse și proiecte de cercetare finanțate de Getty Foundation, CAA, UEFISCDI, NEC sau Erste Stiftung. Publicațiile și proiectele sale curatoriale se focalizează asupra istoriei și teoriei expozițiilor, artei contemporane în Centrul și Estul Europei după 1960, discursului decolonial și artei critice in societățile post-socialiste.

Prezentarea face parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza de Activități și Practici în ARTE – Baza Aparte” finanțat prin intermediul unui grant FDI – D3 – CNFIS-FDI-2020-0084.