Mobilitate la Accademia di Belle Arti di Venezia

Curtea interioară a instituției Accademia di Belle Arti di Venezia.

În perioada 15 – 18 octombrie, o delegație de profesori și laboranți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul UNAGE Iași a vizitat Accademia di Belle Arti di Venezia, instituție parteneră a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași. Cu aceasta ocazie, au fost donate bibliotecii universității din Veneția publicațiile realizate în cadrul „Baza Extinsă de Activități și Practici în Arte – Baza Aparte Extinsă” finanțat prin intermediul grantului CNFIS-FDI-2021-0093, respectiv catalogul „Aparte Gallery. Exhibitions”, „Galeria Aparte. Ghid de practici expoziționale”, precum și alte publicații ce prezintă istoricul, curricula educațională și oferta universitară a UNAGE Iași.

Prin amabilitatea reprezentanților instituției gazdă, au putut fi vizitate spațiile de practică și cercetare artistică, au avut loc discuții cu cadrele didactice și cu studenții prestigioasei academii italiene, fiind evocate raporturile de colaborare și schimburile universitare (precum cele din cadrul programului Erasmus) cu UNAGE Iași.

Cu ocazia mobilității, echipa de profesori și laboranți a vizitat și expozițiile din cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneția din cele două locații ale sale (Giardini și Arsenale), o veritabilă imersiune în arta contemporană, apreciind complexitatea conceptului curatorial, amploarea formatelor expoziționale și diversitatea mediatică ce fac din această bienală una dintre cele mai prestigioase manifestări artistice contemporane.

Mobilitatea a făcut parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza Extinsă de Activități și Practici în Arte – Baza Aparte Extinsă” finanțat prin intermediul grantului CNFIS-FDI-2021-0093.