În intervalul 22 octombrie – 10 noiembrie 2020, in Galeria Aparte a UNAGE Iași va avea loc expoziția „ARHlVA. Galeria Aparte 2005 – 2020”, coordonată de Lavinia German, Cătălin Gheorghe, Daniel Sofron, Cătălin Soreanu și Mihai Vereștiuc.

Expoziția „ARHIVA. Galeria Aparte 2005 – 2020” prezintă publicului larg o selecție de evenimente și proiecte expoziționale de artă contemporană realizate în cadrul Galeriei Aparte a Universității Naționale de Arte „George Enescu” (UNAGE) din Iași, începând din 2005. Expozițiile au fost realizate atât de către studenții UNAGE Iași, ca parte a procesului educațional de învățare și exersare a aptitudinilor caracteristice gândirii și practiciilor artistice expoziționale, cât și de cadre didactice sau artiști invitați, reflectând pluralitatea problematizărilor și experimentărilor specifice practicilor artei contemporane.
„ARHIVA” include proiecții video și ecrane TV cu slideshow-uri cu imagini din evenimentele desfășurate în Galeria Aparte în intervalul 2005 – 2020, precum și un index vizual al celor peste 200 de expoziții documentate pentru acest proiect.

Galeria Aparte a fost înființată în 2004 ca un spațiu de proiecte al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul UNAGE Iași, cu intenția instituțională de a dezvolta o interfață (inter)activă între mediul educațional artistic universitar și publicul ieșean de artă contemporană. În 2015, Galeria Aparte a fost reconfigurată și renovată, iar în 2020 a fost recondiționată și re-echipată cu aparatură și un nou sistem de lumini.

„ARHIVA. Galeria Aparte 2005 – 2020” face parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza de Activități și Practici în ARTE – Baza Aparte” finanțat prin intermediul unui grant FDI – D3, CNFIS-FDI-2020-0084.

* Expoziția poate fi vizitată de public cu respectarea normelor specifice perioadei pandemice (termoscanare la intrarea în incinta instituției, purtarea măștii faciale, folosirea dezinfectantului și limitarea numărului de persoane aflate simultan în galerie).