Joi, 5 noiembrie 2020, la ora 18:00, va avea loc o prezentare susținută de Alina Șerban, intitulată „Aerul din jurul materiei sau încotro în cercetarea curatorială”. Prezentarea se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Microsoft Teams și se adresează studenților UNAGE Iași. Studenții care doresc să participe sunt invitați să trimită un email pe adresa galeria.aparte@arteiasi.ro cu numele și adresa de email instituțională (ce corespunde contului asociat platformei Microsoft Teams), specificând numele evenimentului vizat. Instrucțiunile de conectare vor fi trimise pe email.

ALINA ȘERBAN este istoric de artă și curator. În ultimii ani a realizat o serie de expoziții la Salonul de Proiecte, București; Domino, Cluj; Sala Dalles–MNAC, București; Fotogalleriet, Oslo; Uqbar Project Space, Berlin; Kunsthalle Fridericianum, Kassel; Galerie im Taxispalais, Innsbruck; Fotogalerie Wien. În 2009, Șerban a fost curator al Pavilionului României la Bienala Internațională de Artă de la Veneția (unde a expus lucrări ale artiștilor Ștefan Constantinescu, Andreea Faciu, Ciprian Mureșan), proiect itinerat în 2010 la The Renaissance Society (Universitatea Chicago, SUA). Din 2011 coordonează, cu sprijinul Asociației pepluspatru, platforma editorială P+4 Publications dedicată artei și arhitecturii românești contemporane. În prezent, coordonează (împreună cu Ștefania Ferchedău) platforma de cercetare și resurse artistice în domeniul culturii vizuale și performative intitulată IP — Institutul Prezentului, care examinează diverse practici și situaţii din trecutul recent pînă în prezent din perspectivă transnaţională și transculturală.

Prezentarea face parte dintr-o serie de evenimente expoziționale, editoriale și discursive realizate în cadrul proiectului „Baza de Activități și Practici în ARTE – Baza Aparte” finanțat prin intermediul unui grant FDI – D3 – CNFIS-FDI-2020-0084.

Imagine cover @ Constantin Flondor, Țesătură efemeră în Pădurea Deia (1976)