Susanne Kriemann: Dyeing till the water runs clean (Artist Talk)
Susanne Kriemann: P(ech) B(lende): Library for Radioactive Afterlife (expunerea unei cărți de artist)

Vineri, 20 noiembrie 2020, ora 18:00

Artist Talk: Online, pe platforma Microsoft Teams
Artist’s Book: aparte.arteiasi.ro/visiting-artists/

Prezentarea practicii artistei germane Susanne Kriemann este un eveniment discursiv, parte a unei serii de evenimente organizate în această toamnă de Galeria Aparte (spațiul de proiecte al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași) în parteneriat cu Asociația FaPt, Centrul Cultural German Iași și Goethe-Institut.

Pentru a vă înregistra să participați la prezentarea practicii artistice a Susannei Kriemann pe platforma Microsoft Teams, puteți trimite un email pe adresa galeria.aparte@arteiasi.ro . Veți primi ulterior, pe email, o invitație pentru a accesa prezentarea pe platforma Microsoft Teams.

Pe lângă evenimentul de prezentare a practicii sale artistice, Susanne Kriemann va expune pe pagina Visiting Artists a website-ului Galeriei Aparte (aparte.arteiasi.ro/visiting-artists) cartea de artist „P(ech) B(lende): Library for Radioactive Afterlife”, Ed. Heike Catherina Mertens, Spector Books, Schering Stiftung, Leipzig, 2016. Această carte a fost publicată cu ocazia expoziției artistei, Pechblende (Prologue), la Prefix Institute of Contemporary Art (Toronto) și a expoziției Pechblende (Chapter 1), la Ernst Schering Foundation, Berlin.

Participarea artistei Susanne Kriemann este posibilă cu sprijinul Centrului Cultural German Iași și Goethe-Institut și este mediată de curatorul Cătălin Gheorghe (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Vector Studio).

Susanne Kriemann (* 1972 în Erlangen) este artistă și profesoară, locuind la Berlin și Karlsruhe. Lucrările sale de artă se caracterizează printr-un angajament față de mediul fotografic într-un context socio-istoric și specific arhivelor. Lucrările sale au fost expuse la nivel mondial, recent în expoziții personale la Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg, CCA Wattis San Francisco și 21Haus Vienna, printre altele. Kriemann a participat la mai multe bienale, de ex. A 5-a Bienală de la Berlin, a 11-a Bienală de la Shanghai, a 10-a Bienală de la Gothenburg. Lucrările sale au fost publicate în 18 cărți de artist. Este co-fondatoare a inițiativei artistice Air Berlin Alexanderplatz.

Mai multe informații găsiți aici: www.susannekriemann.info și www.airberlinalexanderplatz.de.