În seara zilei de joi, 29 octombrie 2020, de la ora 18:00, va avea loc un workshop de prezentare a tehnicilor de panotare a lucrărilor de artă (cu accent pe lucrări de fotografie), sustinut de Vlad Onescu, laborantul specializării Fotografie, Video, Procesarea computerizata a imaginii, din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Workshop-ul se va desfășura ONLINE, prin intermediul platformei Microsoft Teams și se adresează studenților UNAGE Iași. Studenții care doresc să participe sunt invitați să trimită un email pe adresa galeria.aparte@arteiasi.ro cu numele și adresa de email instituțională (ce corespunde contului asociat platformei Microsoft Teams), specificând numele evenimentului vizat. Instrucțiunile de conectare vor fi trimise pe email.

Vlad Onescu a absolvit studiile de licență ale Facultății de Arte Vizuale și Design a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași în anul 2015 (și master în 2017). Zona sa de interes artistic se concentrează pe imaginea dinamică și pe formele instalative ale acesteia, precum și pe alte medii artistice cum ar fi fotografia sau instalația. În cadrul specializării Foto-Video, Vlad asigură studenților suportul tehnic pentru realizarea temelor sau a lucrărilor destinate spațiului expozițional.

Evenimentul face parte din proiectul „Baza de Activități și Practici în ARTE – Baza apARTe” (FDI-D3, cod proiect CNFIS-FDI-2020-0084) al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași ce vizează stimularea și eficientizarea activităților expoziționale realizate în Galeria Aparte a UNAGE Iași de către studenții UNAGE Iași, ca parte a procesului didactic de achiziționare a cunoștințelor interdisciplinare specifice artelor contemporane. Proiectul este finanțat de Ministerul Educației și Cercetării, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat – FDI 2020, fiind coordonat de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).